2023. gada interjera tendences

2023. gadā mājas interjers izteikti atspoguļo īpašnieka personību, ar maigām formām un "netīriem" pasteļtoņiem, personīgajām kolekcijām, kā arī vecu un jaunu mēbeļu kombināciju.

2023. gada interjera tendence ir izcelt individualitāti

Laura Ratia, interjera dizainere no Helsinkiem, interjera salona Ratia Stories izveidotāja, kas ikdienā nodarbojas ar interjera dizaina risinājumu izstrādi dzīvojamām un sabiedriskām telpām. Mēs ar viņu aprunājāmies par 2023. gada interjera tendencēm.

“Telpu projektēšanā tas nozīmē, ka katrs projekts tiek apskatīts individuāli. Man patīk radīt un izveidot mājas, kur cilvēki atpūšas un jūtas ērti. Sekot līdzi tendencēm ir sekot līdzi cilvēkiem.”

Ratia uzsver, ka ir svarīgi atcerēties, ka tas, kas šobrīd ir aktuāls interjera dizainā, ir saistīts ar to, kas notiek pasaulē. Klimata pārmaiņas mudina cilvēkus domāt par ekoloģiju, un pandēmija ir palielinājusi mājokļa izskata nozīmīgumu. Ņemot šo visu vērā, Ratia iepazīstināja mūs ar 2023. gada tendencēm interjera dizainā.

Dabiski un maigi

2023. gadā interjerā izceļas noapaļoti dīvāni pupas formā un apaļi paklāji. Vēl vairāk interjerā varēs redzēt maigas un dabiskas formas un dabīgos materiālus, piemēram, vilnu, linu un dabīgos akmeņus. Koks, it īpaši priede šogad atgriezīsies interjerā. Dabiskās formas būs redzamas arī arhitektūrā, piemēram, sienu noapaļojumos un durvju ailēs.

Izcelt virsmas

Aktuāla tendence ir drosmīgi izcelt virsmas. Ratia mudina mūs pamanīt virsmas, kurām bieži nepievēršam uzmanību. Piemēram, griestu vai durvju pārkrāsošana telpā rada savādāku gaisotni. Var atsvaidzināt telpu, krāsojot jaunas formas un līnijas uz sienas. Pamēģiniet, piemēram, nokrāsot pusi no sienas citā tonī, kā tas ir šajā attēlā, izmantojot H353 Forget me not toni.

Nomierini interjeru ar iecienītākajiem priekšmetiem

Šobrīd izmantot vintāžas un lietotas mēbeles ir aktuālāk nekā jebkad agrāk. Savu iecienītāko un jaunu modernu priekšmetu apvienošana rada personalizētu mājokli. Daļa no šīs tendences ir būt pacietīgam un atrast īstās mēbeles, kas kalpos ilgu laiku.

Toņi, kas izceļas

Spilgti toņi, tā pat kā sīkas detaļas iezīmē interjeru. Tas var būt mazs priekšmets, kas telpā radīs kontrastu. Paklāji šobrīd ir populāri, un paklājs varētu būt tā detaļa, kura piešķirs jūsu mājoklim košumu. Izmēģiniet, piemēram, kobaltzilo M354 Ara toni, vai košo un svaigi dzelteno F392 Cocoa butter toni, kas ir jaunpienācējs 2023. gada toņu paletē.

Gads, kurā būt rotaļīgam

Interjera dizainam nevajadzētu būt nopietnam. Tāpēc Ratia mudina būt rotaļīgiem, veidojot un iekārtojot savu mājokli. Šogad nav aktuāli veidot ideālu vidi, bet gan visu ko apvienot, saskaņot un spēlēties, lai izceltu savu personību. Gleznas pielikšana pie sienas ir vienkāršs veids, kā pabeigt telpas interjeru.

Īss ieskats nākotnes interjera tendencēs

 

- Tīra vide. Tīrība ir vairāk nekā tikai vieta, kur nav nekārtības. Tā nozīmē sirdsmieru, atbrīvošanos no nevajadzīgā, atkārtotu izmantošanu un pārstrādi, kā arī dabīgas sastāvdaļas produktos, kurus mēs izmantojam.

- Māja kā telpa, kas attīstās. Mājas kalpo vairākiem mērķiem, un tās ir jāpārveido atbilstoši mūsu vajadzībām — vai tā ir darba vai treniņu telpa.

- Sajūtu pieaugums. Katrs sensorais un stimulējošais aspekts mājās kļūst arvien svarīgāks. Piemēram, var novērot daudz vairāk aromātisko sveču, dizaina apgaismojumu, mūzikas atskaņotāju un spilgtu toņu izmantošanu.

- Vienkārši DIY (dari pats) projekti. Ekonomiskajai situācijai pasliktinoties, daudzi cilvēki izvēlas atdzīvināt savas telpas pašu spēkiem, piemēram, paši pārkrāso sienas vai mēbeles.

Avots: WGSN Home Lifestyles 2025

colour master app

Izmēģiniet populārus toņus ar Tikkurila Colour Master aplikāciju

Uzzini kā populārākie Tikkurila toņi izskatītos uz tava mājokļa sienām, izmantojot aplikāciju ar paplašinātās realitātes funkciju. Aplikācijā vari smelties iedvesmu no aktuālajām toņu tendencēm un veidot savas toņu paletes. Tikkurila Colour Master aplikācija ir viss, kas jums nepieciešams, lai atvieglotu krāsošanas darbus.
Lejupielādē tūlīt un īsteno savas toņu idejas!

ir pievienots izlasei.
ir noņemts no izlases.
lv